Nord & Sylt har med sine nye produkter skabt nogle unikke smagsoplevelser, som sigter mod en bred målgruppe. Samtidig er produkterne økologiske, 100 % fri for tilsætningsstoffer og består kun af friske råvarer. Sundhed og bæredygtighed er ligeledes en vigtig del af ideologien bag konceptet.

Ophavsmanden til produktserien hedder Frederik Glidov og er 39 år. Han er uddannet inden for gastronomi og har mange års erfaring inden for restaurationsbranchen. Glidov har arbejdet i forskellige restaurationskøkkener med tilberedning af mad til alle slags gæster og på alle årstider. Herfra har han hentet en væsentlig del af sin inspiration under udviklingen af sit projekt. De velsmagende produkter blev komponeret, efterhånden som madeksperten eksperimenterede, sammensatte og afprøvede nye spændende variationer med forskellige friske råvarer.

Glidovs entusiasme omkring sine produkter skinner tydeligt igennem. Skovens urter og den nordiske tradition for syltning danner grundlag for produktfremstillingen, og stikord som frisk, sund, naturlig og velsmagende beskriver madoplevelsen ganske godt.

I oversigtsform repræsenterer Nord & Sylt konceptet –

  • Sundhed
  • 100 % økologisk fremstilling
  • 100 % uden tilsætningsstoffer
  • Sæsonbestemte og friske råvarer
  • Bæredygtighed
  • Kvalitet for alle

– Hvilket er helt i tråd med tidens tendenser. Der lægges vægt på sundhed og velvære både i forhold til produktfremstillingen og smagsoplevelsen. Råvarerne, som Nord & Sylt køber fra de bedste danske økologiske landbrug, er dyrket på den naturlige måde. Den populære betegnelse for konceptet er ‘Fra Jord til Bord’.

Frederik Glidov fortæller, at for at bevare produktets gode originale smag bedst muligt, anvendes der kun friske råvarer. Det vil sige frugt og grønt, som dyrkes på den årstid, som er almindeligt for netop den eller de råvarer. På den måde undgås samtidig kunstige vækstfremmere og tilsætningsstoffer til alles bedste. Endvidere kan prisen holdes nede til glæde for kunden.

De E-numre – op til 5 % – som normalt accepteres, findes ikke i de varer, som Nord & Sylt producerer, og kan derfor med rette kaldes ren økologi, hvilket man også ønsker at gøre forbrugerne bevidste om.

Bæredygtigheden i produkterne er endnu en holdning, som Nord & Sylt gerne står ved. Man følger med årstidernes skiften og fremstiller varerne, så mængden er tilpasset efterspørgslen, forklarer Glidov. På den måde undgås overproduktion og som følge heraf et unødvendigt madspild. Varens vækst og modningsproces svarer således til årstiden, hvilket igen giver den bedste smag.

Kvalitet med omtanke er derfor det, som bedst beskriver de lækre produkter, som mange helt sikkert vil få glæde af fremover.

Som en ekstra motivationsfaktor for kunderne, støtter hvert køb hos Nord & Sylt projektet Plant et træ. Hermed understøttes virksomhedens koncept på den bedst tænkelige måde.